Purettava hökötys

Share |

Torstai 24.5.2012 klo 23:15 - Merja


rotisko_l500.jpg

"Tuo purettava hökötys; kuuluuko sekin kauppaan?"

Ei herra ministeri, ei se kuulu. Ja on mielestäni kohtuutonta kutsua tuota mökkiä noin inhottavalla nimellä. Siis tämä mökkihän edustaa maalaisromantiikkaa parhaimmillaan - se on varsinainen suojelukohde, koska sen veroista kesäpaikkaa on nykyään vaikea löytää.

Kaikkien viivasuorassa seisovien huviloiden joukossa tämä lievästi kallellaan seisova mökki on aivan uniikki. Sen hartioilla on menneiden vuosikymmenten taakka - se on painunut kallelleen lukemattomista sydänsuruista ja huolenaiheista; siksi se tänä päivänä seisoo kuin nojaten pihan ikiaikaisiin puihin - se pysyy pystyssä yhtä kauan kuin nuo puutkin.

Jos siis haluatte elää osana suomalaista luontoa, osana maaseudun romantiikkaa, ja jos haluatte hengittää puhdasta ilmaa sekä varmistaa tämän kaiken myös lapsillenne ja lastenlapsillenne, niin kiirehtikää, ja ostakaa tämä upea, maanläheinen mökki, jossa myös jälkipolvenne saavat nauttia aidosta luonnonrauhasta,

Missä muualla voisitte tuntea elävänne - missä muualla kuin Jaavanvaarassa henkivät rakennukset menneiden vuosien historiaa?

Tulkaa siis Jaavanvaaraan - tämän upean vinoseinäisen mökin lisäksi meiltä vapautuu koko ajan uusia kohteita, jotka kaikki ovat ilmastoituja - seinissä olevat raot varmistavat ulkoilman pääsyn sisätiloihin ja pitävät olon sopivan viileänä kesät talvet.

Liikuntamahdollisuudet ympäristössä ovat loistavat. Kun tautisena aikana kipaisee kerran viikossa 50 kilometrin matkan lääkäriin, niin tuotapikaa on valmis vaikka maratonille - kunto meinaan nousee kohisten.

Mitä sitä selvää asiaa miettimään - mennään pankkiin allekirjoittamaan kauppakirjat - ette varmasti kadu!

t. BB Huuskonen, kiinteistövälittäjä.

PS. Siltä varalta, että loma-asuntonne ei täysin tyydyttäisikään teitä,  ilmoitan, että muutan heti kaupanteon jälkeen Vinku-Intiaan, enkä ole puhelimen tavoitettavissa.


Kommentit

12.11.2020 14:05  Tuula

Oi kuinka hellyyttävä hökötys ja hauska kirjoitus. Meillä oman talon pihassa hieman samantyyppinen varastorakennus, tosin isompikokoinen. Sen oikaisu olisi edessä ensi kesänä, sillä vielä en ole sen suhteen luovuttanut enkä suostu purkamaan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini