Ministerin kenraali

Share |

Tiistai 5.6.2012 klo 23:46 - Merja


putkosen_sisarukset_l500.jpg

Äiti on Putkosen sisaruksista todella ylpeä.
 

Jo vain herra ministeri; talvi ja kevät on harjoiteltu, ja huomenna on kenraaliharjoitus. Jos nauru pidentää ikää, elämme kaikki varmaan satavuotiaiksi - niin hauskaa meillä on ollut!  Ja nyt olemme valmiit.

Olen aina sanonut, että teatteriväki (niin ammattilaiset kuin harrastajat) ovat ihan oma ihmisrotunsa. Ajatellaan nyt vaikka meitä harrastajia; teemme päivätyömme kukin tahoillamme, sen jälkeen lähdemme treeneihin, joista kotiudumme noin klo 21.30 - ja sitten odottavat kotityöt. Meillä kaikilla kun ei ole ketään, joka ne tekisi meidän ollessamme treeneissä. Ilman mitään palkkaa olemme silti valmiit uhraamaan vapaa-aikamme teatterille - eikö tämä ole vähintäänkin outoa, jopa käsittämätöntä! Voisimmehan antaa tuon teatterilla viettämämme ajan perheellemme, lenkkeilylle, tv:n katselulle tai mille tahansa muulle toiminnalle, joka ei vaatisi meiltä mitään - saisimme vain olla oma itsemme.

Mutta se ei onnistu meiltä - meitä on purrut teatterikärpänen, ja se ei anna armoa. Sen pureman seurauksena heitämme sivuun kaikki kesäsuunnitelmat, ja sitoudumme koko kevääksi ja kesäksi  Miinan monttuun. Mutta kun kesä on ohi, olemme saaneet itsekukin uusia ystäviä ja paljon lisää esiintymiskokemusta - ja se on meille monttulaisille todella hieno ja tärkeä asia.

Ei se talvi ja kevät niin pitkä ollutkaan - se kesti juuri niin kauan kuin pitikin. Talven mittaan työstimme näytelmän tekstiä, ja kevään edetessä herätimme tekstin elämään. Nyt on kesä, " tuo vuodenajoista jaloin, kuljen nurmikolla paljain jaloin..."   

Jo vain herra ministeri, kenraali kutsuu... olettehan valmis?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini