Jää hyvästi, Jaavanvaara!

Share |

Lauantai 25.8.2012 klo 20:49 - Merja


bb_huuskosen_mainoskatko.jpg
"B-B Huuskonen välittää myös sinun asuntosi, enkä tässä yhteydessä tarkoita kuppikokoa, joka muuten on D-D ja aitoa luomua."

Seitsemäntoista kertaa yleisön eteen Montun näyttämöllä, ja sitä ennen lukemattomia harjoituksia Markun kanssa - tämän kesän rakas ja mieleinen urakka on ohi. Viime yönä, perjantain kääntyessä juuri lauantaiksi, tulin kotiin viimeisestä esityksestä ja laitoin maljakkoon vaaleankeltaisen ruusun.

Taival jaavanvaaralaisten kanssa alkoi silloin, kun pakkaset hieman hellittivät ja talvisessa säässä alkoi olla aavistus kevättä. Silloin aloimme tutustua roolihenkilöihimme, ja kevään edetessä tulimme tutuiksi hahmojemme kanssa. Miten paljon esimerkiksi itse pidin tuosta BB Huuskosesta - huolettomasta luonnonlapsesta, jonka kaltainen haluaisin itsekin olla.

Kesä oli tiivistä elämää Montussa, päivätyömme lisäksi. Joskus tuntui, että se kaikki on liikaa. Meistä itsekukin sairasteli vähän, ja joskus tulimme Monttuun lähes viimeisillä voimillamme. Mutta kun kolmas soitto oli kilissyt ja astuimme lavalle, tuo tuttu tunne pääsi taas valloilleen; tämä on niin upeaa ja nuo ihmiset ovat maksaneet tästä, siispä täysillä vedetään! Ja niin vain jokainen jaksoi hoitaa oman sarkansa, ilman että esitys kärsi mahdollisesta pahasta olosta ja kivusta.

Eilisessä yönäytöksessä oli helpotusta ja haikeutta. Helpotus oli se, että kesä on onnistuneesti ohi - haikeus siinä, että emme tiedä, ketkä läheisiksi tulleista ihmisistä ovat mukana ensi kesänä. 

Minulle tämä nyt alkanut noin viiden kuukauden tauko merkitsee aikaa, johon sisältyy kuntoilun aloitus uudella salilla, sukkien kutominen opiskelijatytölle ja ehkä muillekin, ja kissojeni Jasperin ja Junon pehmeän turkin silittäminen - ja tietysti kynttilöiden polttaminen, syksyn harmauden pikkuhiljaa vaihtuessa joulun odotukseen. Ja joulun jälkeen odotus taas tiivistyy ; kohta alkaa uusi monttukausi!

Kiitos siis kesästä, rakas yleisö ja ihanat näyttelijäystävät - Jaavanvaara hiljenee. Ehkä se ensi kesänä herää eloon jossakin päin Suomea, kuka tietää. Me kuitenkin olimme tuon kylän ensimmäiset asukkaat, ja olemme ylpeitä siitä, että saimme antaa kylälle ja sen henkilöille elämän.

Pitäkää huolta rakkaistanne - antakaa heille nyt aikaanne ja huomiotanne, jota paitsi he ehkä ovat jääneet teatterin viedessä kaiken aikanne. Ja pitäkää huoli myös omasta jaksamisestanne. Tavataan tammikuussa!

BB Huuskonen kiittää kaikkia - and so does Susan Stone. 


Kommentit

10.9.2012 15:35  Äänimiäs

Lohtuna olkoon se että ensin pitää lopettaa jotta voisi alkaa uudestaan :)

10.9.2012 15:35  Äänimiäs

Lohtuna olkoon se että ensin pitää lopettaa jotta voisi alkaa uudestaan :)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini