Joo, mutta.... onko ylä- vai alastatus?

Share |

Keskiviikko 5.3.2014 klo 23:26 - Merja


harkat_vk6_2.jpg
 

Totesimme valoisuuden lisääntyneen tosi paljon, kun ajelimme maaliskuun ensimmäisiin treeneihin. Ja valon lisääntyminenhän enteilee uutta kesää - jes!!

Risto oli mukana treenien alussa, kertoen tuoreimmat uutiset ensi kesän näytelmän kuvioista. Tuntui että tulossa on haastava, hauska ja vaativakin kesä - mutta sehän meille sopii!

Kun Risto lähti, jatkoimme treenejä teemalla "improvisaatio ja replikointi". Rosa opetti meitä kuuntelemaan vastanäyttelijää ja jakoi meidät pareihin. Toinen pareista ehdotti jotain, ja toinen vastasi joko "ei", "joo" tai joo mutta". Itse huomasin olevani "joo mutta" - persoona eli innostuin ehdotuksesta, MUTTA ....... Aina löytyi jota in, joka laittoi kuitenkin epäilemään. Parinani oli Leena S, ja epäilin muun muassa Nissan Micran ajokuntoa..... joo-o.... mutta meneekö ovi pakkasella kiinni?

Seuraavaksi kerroimme tarinaa. Joku aloitti, seuraava jatkoi, aloittaen puheenvuoronsa aina "joo."  Hauskaa. Ihmeellistä miten tarina elää, kun jokainen vuorollaan tuo siihen mielikuvituksensa ja persoonansa. Rikkaus on myös se. että meidän vanhojen lisäksi olemme saaneet paljon nuorta voimaa ja osaamista, joka varmasti tulee olemaaan piristysruiske tulevana kesänä.

Opimme myös ylä- ja alastatuksesta. Ylästatuksen ihmisinä  näyttelimme itsevarmoja, ylpeitä ja johtavassa asemassa olevia, kun taas alastatuksen ihmiset olivat arkoja, pelokkaita ja huono itsetunnon omaavia. Kuka mistäkin löysi itsensä....? Tai jos ei löytänyt, niin ehkä kannattaa miettiä asiaa.

Rosan kurssi on tosi hieno - täynnä nuorta energiaa ja uusia, erilaisia ideoita. Lämmöllä ajattelen myös Markun kursseja ja niitä neljää kesää, jolloin hän meitä kurssitti ja ohjasi. Noista kesistä on pelkkää hyvää sanottavaa ja muisteltavaa - meillä oli NIIN hauskaa Markun kanssa, ja opimme tosi paljon. Markku, jos luet tämän, niin tiedä, että kaipaamme sinua! Ja Rosa; olet ihana ja tarjoat uuden, raikkaan näkökulman näyttämötyöskentelyn kurssiin. Erilaisuus on kuin onkin rikkaus. Odotan kesää ja Miinan montun hyttyspainotteista harjoituskautta. Väärät tädit valtaavat Montun vuonna 2014.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini