Tutustuimme Täteihin...

Share |

Torstai 27.3.2014 - Merja


....ja muihinkin tulevan kesän tuttavuuksiin.... 

Riston kanssa odotimme Rosaa junalta, ja sitten nappasimme vielä Mamin kyytiin - ja sitten kiireesti Karan koululle, jonka pihamaalla toiset jo odottelivat.

Jussi oli monistanut meille paperiniput, joita olimme jo malttamattomina odottaneet - näytelmän käsikirjoituksen. Ensi kertaa saimme vilkaista siihen Väärien Tätien maailmaan, jonka tulisimme kesällä tuomaan näyttämölle - teidän kaikkien katsottavaksi.

Risto oli jakanut roolit valmiiksi - ja meidän tehtävämme oli omaksua oma roolimme, ja lähteä työstämään sitä näyttämölle sopivaksi. Teksti on vain teksti (kuten Risto sanoi), ja meidän tehtävämme on Rosan ohjauksessa tehdä siitä näytelmä. Sellainen näytelmä, joka herää elämään Miinan Montun näyttämöllä... sellainen, joka antaa yleisölle sitä, mitä he ovat tulleet hakemaan; iloa, rentoutumista ja kesäillan tunnelmaa. 

Kaikki eivät olleet paikalla- sairaus esti- mutta kun he tervehtyvät ja ottavat omat roolinsa, niin näytelmä alkaa elää ja kokonaisuus hahmottuu vähitellen käsikirjoituksen suunnittelemalla tavalla. Ja kun vielä roolihenkilöihin lisätään ylimääräisiä "juttuja" (eleitä, ilmeitä yms.) niin tulossa on ihan varmasti jotain huikean hauskaa.

Lauantaina jatkamme, ja siitä se sitten lähtee. Kohta Monttu on vapautunut lumesta ja lumisohjosta... ja silloin me hyökkäämme! Emme anna periksi enää takatalvelle, vaan yhdessä kevään lämmön ja auringon kanssa käymme taisteluun kylmyyttä vastaan

On se vaan niin kivaa... Kylmyys häviää, kevät tulee, kesä ilmoittaa jo tulostaan... Miinan Montun näyttämö siivotaan ja harjoitukset voivat alkaa todellisella näyttämöllä. Tulkaa hyvät ihmiset katsomaan, mitä Väärät Tädit touhuavat!

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini