Minä katson sinua...

Share |

Lauantai 29.3.2014 klo 20:43 - Merja


Olimme Rosan kanssa samaa mieltä siitä, että "tuntui ihan pääsiäiseltä" , kun puolilta päivin odottelimme asemalla kyytiä treeneihin. Mami, Petteri ja Inari sitten poimivat meidät kyytiin ja niin saavuimme Karan koululle ehkä HIUKKASEN myöhässä... (no se ei haitannut).

Tämän lauantaipäivän tarkoitus oli tutustua näytelmään. Vaikka yksi lukuharjoitus on takana, niin emme vielä tähän mennessä olleet yhtään ehtineet tutustua näytelmään, roolihenkilöihin tai omaan hahmoomme. Tänään oli tarkoitus aloittaa tutustuminen.

Alkulämmittelyjen jälkeen teimme pariharjoituksia. Paria piti katsoa silmiin ja sanoa: "minä katson sinua", johon toinen vastasi "sinä katsot minua." Seuraavassa vaiheessa repliikkiä jatkettiin: "minä katson sinua ja huomaan....". Jatkettiin sillä, mitä huomattiin toisesta, kun häntä katsottiin - ja seuraavassa vaiheessa lausetta jatketttiin niillä huomioilla, mitä luulimme tietävämme toisen ajatuksista tai mielialasta juuri sillä hetkellä. Aikalailla mielenkiintoinen harjoitus!

Seuraava tehtävä oli aloittaa näytelmän kohtausharjoittelu, alkaen ensimmäisestä kohtauksesta. Paitsi että eläydyimme rooleihimme, piti meidän myös kohtauksissamme käyttää opittua "minä katson sinua" - tekniikkaa, jonka tehtävä oli opettaa meitä kuuntelemaan toisiamme myös näyttämöllä .Kuunteleminen ja vastaaminen kun ovat näyttelijälle ensiarvoisen tärkeitä taitoja.Tästä kaikesta rakentuikin aivan uusi tunnemaailma. Huomasimme, että käsikirjoitukseen luotu rooliminä oli vain perustyyppi, ja me saamme muokata hänestä melkein mitä vain. Jännää - mielenkiintoista! 

Neljä tuntia on

oikeastaan aika pitkä aika - mutta kun pääsimme tekemään harjoituksia ihan oikeasti, aika kului kuin siivillä. Itse en niinkään riemuitse lämmittelyharjoituksista, koska olen "vanha, ylipainoinen ja selkävikainen." Tänäänkin odotin vain kohtausharjoitusten alkua.

No niin... keskiviikkona jatketaan. On tämä niin mun juttu!!! Kaikki ihanat ihmiset, jotka lähdette tutustumaan Vääriin Täteihin tulevana kesänä - teidän kanssanne on ihana tehdä työtä!

Kyllä tästä hyvä tulee... suorastaan loistava! Toivottavasti rakas yleisö on samaa mieltä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini