Silmiin katsomista....

Share |

Torstai 3.4.2014 klo 0:01 - Merja


Tänä iltana Rosa laittoi meidät aika vaikean tehtävän eteen. Alkulämmittelyjen jälkeen teimme pareittain "silmäharjoituksia". Piti vain ja ainoastaan silmillä välittää parille, halusimmeko hänet lähellemme vai mahdollisimman kauas itsestämme. Se oli vaikeaa - kun ei saanut käyttää mitään muita eleitä tai ilmeitä. Toisen silmistä oli aika vaikea lukea hänen tunteitaan ja toiveitaan. Janne; olit loistava pari, ja ehkä pystyimme jollain lailla jopa tulkitsemaan toistemme silmien ilmeitä - ikäerostamme huolimatta.

Treeni-illan viimeisenä (upeana, ihanana) harjoituksena kurkistimme taas hiukan Väärien Tätien maailmaan. Vaikka emme näytelmää tänään harjoitelleetkaan, niin roolihenkilömme pääsivät silti hetkeksi näyttämölle. Rosa määräsi estradille aina kaksi näytelmän henkilöä kerrallaan - toinen aloitti ylästatus-henkilönä ja toinen alastatus-henkilönä. (Statuksista olemme saaneet oppia talven aikana.) Kohtauksen edetessä statukset vaihtuivat; lopuksi ollen aivan päinvastaiset kuin alussa.

Tänään jouduin ensi kertaa toteamaan, miten upea voimavara meillä on lapsissa! Nuorison kanssa on tehty teatteria ennenkin ja aina hämmästelty heidän osaamistaan ja heittäytymistään roolihenkilönsä "nahkoihin." Näistä ihanista ja osaavista nuorista ovat tänä vuonna mukana Riikka ja Suvi - muiden nuorten kanssa en ole työskennellyt ennen tätä - mutta ihan varmasti Jenna, Henna, Janne ja Axeline lunastavat paikkansa Miinan Montun tähtinäyttelijöiden joukossa.

Mutta niin.... lapsista piti puhumani. Heitä on mukana kolme: Inari, Topias ja Johannes. Inari on jo konkari, ollen mukana viime kesän Matkalaukkukostajassa. Topias ja Johannes ovat mukana nyt ensi kertaa, ja en voi olla ihmettelemättä, miten loistavasti nuo pienet pojat heittäytyvät kaikkeen - niin improihin kuin omiin rooleihinsa näytelmässä.  Tällaisissa lapsissa on harrastajateatterin tulevaisuus!

Askel askeleelta menemme kohti näytelmää..... Kunhan Miinan Monttu on valmis tulevaan kesään, niin olemme mekin, ja silloin alkaa tapahtua!!! 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini