Hengitystä, äänen avausta ja lukuharjoitus

Share |

Maanantai 28.4.2014 klo 22:52 - Merja


Tänään Rosa opetti meille, miten hengitetään oikeaoppisesti ja miten saadaan ääni avattua kunnolla. Esityksessä nämä ovat todella tärkeitä asioita. Harjoituksia tehtiin pareittain ja myös yksin - saimme tuntumaa siihen, missä mikäkin äänne tuntui, ja miten se helpottui sen jälkeen, kun olimme parin kanssa tehneet rentoutus- ja hengitysharjoituksen. Äänteet tulivat kropasta paljon vapautuneemmin, kun harjoitusta edelsi parin antama rentoutushoito. 

Tänään saimme myös lopullisen version näytelmän käsikirjoituksesta. Luimme sen läpi, ja meillä oli tosi hauskaa. Näytelmään oli lisätty hulvattoman hauskoja kohtia, jotka kyseiset roolihenkilöt esittivät ihan mielettömän hyvin ja eläytyen. Varmasti kesän yleisö ulvoo naurusta - ja sehän on meidän tarkoituksemme... komediaa kun tehdään.

Lukuharjoituksen jälkeen meillä oli vielä aikaa roolihenkilöiden analyysiin. Jokainen sai omana roolihenkilönään kertoa faktoja omasta itsestään, ja toiset saivat esittää kysymyksiä, jos niitä tuli mieleen. Viimeistään nyt opimme tuntemaan toisemme roolihenkilöinä ja löysimme yhteyden, joka meitä sitoo näytelmässä. Kaikki kun olemme jollain lailla sidoksissa toisiimme - sukulaisuuden verisitein.

Nyt kun käsikirjoitus on ihan valmis, mennään täyttä höyryä eteenpäin. Vuorosanojen opettelua.....kokopäiväisesti. Siinä on työtä kerrakseen. Aikaa tuntuu olevan vähän, mutta ehkä kuitenkin riittävästi. Kesäkuun lopussa ovat väärät tädit valmiina näyttämölle - tavataan silloin!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini