Eka kerta aina jännittää

Share |

Lauantai 24.1.2015 - Jussi


Hausjärven kansalaisopiston näyttämötyöskentelyn kurssi alkoi keskiviikkona 21.1.2015 Karan koululla Hausjärvellä. Saarelan Sanna on kurssin uusi opettaja ja myös ensi kesän ohjaaja. Muutamalle Sanna oli jo tuttu ohjaaja, mutta suurimmalle osalle uusi tuttavuus. Joka vuosi mukaan tulee uusia kurssilaisia, niin myös tänä vuonna, joten eka kerta aina hiukan jännittää. Miesrintamalla näyttää nyt paremmalta kuin viime vuonna, koska meitä urhoja oli paikalla jo neljä. Kahdesta neljään miestä on vielä tulossa, ehkä ei kurssille, mutta viimeistään näytelmään.

Alkumoikkausten, halausten, suukkojen (minä sain suukon) ja byrokratiaosuuden jälkeen aloimme leikkiä. Sitähän se näytteleminen on eli leikkiä. Ekan leikin nimi oli viimeinen pari uunista ulos. Taktiikka piti olla kunnossa, että selvisi parinsa luo. Lisäksi jalassa olevat villasukat tai huopsit eli huovutetut tossut eivät olleet tämän leikin paras lisävaruste nimimerkillä selällä maaten päin takaseinää :). Toinen leikki oli jättiläinen, velho ja kääpiö. Tässäkin keskittyminen, nopea äly ja nopeat jalat sekä hyvä ryhmätaktiikka olivat kaiken a ja o.

Lopuksi Sanna jakoi meidät pareihin niin, että toinen osapuoli oli mahdollisimman vieras. Meillä oli puolitoistaminuuttia aikaa kertoa itsestämme toiselle. Tehtävänä oli esitellä muille itselle vieras kaveri. Esittelyt onnistuivat todella hyvin; oli möreä-äänisiä tyttöjä ja naisia sekä heleä-äänisiä miehiä. Faktat muistettiin hyvin tai ainakin sinne päin. Ensi kerralla jatketaan ja toivottavasti muistetaan ottaa myös valokuvia.

- Jussi


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini